Aöf sınavsız 2nci üniversite kayıtları başlıyor. 1-16 Ekim Tarihleri arasında sınavsız olarak 2nci üniversite okumak isteyen öğrenciler kayıt yaptırabilecekler. Peki ikinci üniversiteye kimler başvurabilir. Açık Öğretim Fakültesi Sınavsız ikinci üniversite hakkında herşey bu yazımızda
Açık Öğretim 1 tane yetmez sloganıyla başlattığı yeni dönem sınavsız ikinci üniversite kayıtları 1 ekim 2012 de başladı. işte Tüm detaylar. Bilindiği gibi Açık öğretim fakültesi türkiyenin en büyük üniversitesi. Sınavsız ikinci üniversite seçeneği ile tüm üniversite mezunlarının 2. dipolama almasını kolaylaştıran bir sistemler herkese 2.diploma fırsatı sunuyor.
Bu Yazıda Bulacağınız Açıköğretim Sınavsız İkinci Üniversite Hakkında Bazı Başlıklar
- İkinci Üniversiteye Kimler Başvurabilir (İkinci Üniversite Kayıt Şartları)
- İkinci Üniversite Kayıt Tarihleri (İkinci Üniversite Kayıt Tarihi Son Günü)
- İkinci Üniversite Kayıt Ücreti Ne Kadar
İkinci Üniversite Hakkında Soru Sormak ve Yorumda Bulunmak İçin Tıklayın
Açık Öğretim Fakültesi Sınavsız 2nci Üniversite Kayıt Tarihleri
BİLGİLENDİRME
Program: Başvuru Tarihi: Kayıt Tarihi: Mazeretli Kayıt Tarihi: |
İKİNCİ ÜNİVERSİTE 01 Ekim 2012 00:00 – 19 Ekim 2012 17:00 01 Ekim 2012 – 16 Ekim 2012, mesai saatleri 17 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012, mesai saatleri |
Başvuru ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen basamakların tümünü uygulamalısınız. |
Bu sayfada bulunan açıklamaların tamamını okumadan kesinlikle başvuruya başlamayınız. |
KAYIT ADIMLARI |
* Başvuru şartlarını taşıyorsanız başvurunuzu sitemize yapınız. * Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız. * Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız. * AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız. |
BAŞVURU VE KAYIT |
1) BAŞVURU
İkinci Üniversite başvuru koşulları aşağıdadır:
* Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda olmamak üzere Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
* ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
* Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
* Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
* Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
* Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
* Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
* Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.
İkinci Üniversite kapsamında kayıt yaptırabileceğiniz bölümlerin/programların listesi için tıklayınız.
Programın başvuru koşullarını taşıyorsanız 01 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet’ten başvuru işlemleri 19 Ekim 2012 saat 17:00’da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.
Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle burayı tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.
Başvuruya şimdi başlamak için buraya tıklayınız.
2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
Kayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.
* 4 adet 4.5×6 cm. Fotoğraf
* Fotoğraflı-İmzalı Form
* Internet Başvuru Belgesi
* Öğrenci Bilgi Formu
Engelli öğrencilerimizin, sınavlara kendileri için ayrılmış salonlarda katılabilmeleri için durumlarıyla ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini kayıt anında AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntı için buraya tıklayınız.
3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ
Kayıt yaptıracak aday öğrenciler iki farklı ödeme yapacaklardır. Birinci ödeme kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan Öğretim Gideri, ikinci ödeme ise her yıl Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen Öğrenim Ücretidir. Ödemenizi 01 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012 tarihleri arasında, bankanın mesai saatleri içerisinde, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce herhangi bir Vakıfbank şubesine yapmalısınız. Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları ile Özürlü öğrenciler banka ödemesini yapmayacaklardır.
Ödeyeceğiniz miktarı buradan öğrenebilirsiniz.
4) BANKA ÖDEMESİ YAPMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER
– Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları durumlarını kanıtlayan resmi belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntı için buraya tıklayınız.
-Özürlü Öğrenciler; Sağlık kurulu raporu ile % 40 ve daha fazla oranda özürlü olduğunu belgeleyen öğrenciler yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte “Sağlık Kurulu Raporu”nu banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntı için buraya tıklayınız.
5) KAYIT
Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 01 Ekim 2012 – 19 Ekim 2012 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Size en yakın AÖF bürosunun adresini öğrenmek için tıklayınız.
iyi günler bır sorum olacaktı ben kırıkkale unıversıtesı elektrık-elektronık bölümünden mezun oldum bundan 2 yıl önce ve o diplomamla gitti dikey geçiş yaparak açık öğretime kayıt oldum. ve suanda aöf te 4. sınıf öğrencısıyım ve bır tane daha üniversite okumak istiyorum 2 yıllık örgün öğretım diplomam elimde ve gıtsem bu diplomayla tekrar bı bölume kayıt olsam aynı anda acıkögretımden 2 bölüm okumak mumkun mu teşekkur ederım.
olmayabilir çünkü tek açıköğretim okuyabiliyorsunuz diye biliyorum konuyla ilgili olarak açıköğretim bürolarını ararsanız tam olarak size bilgi vereceklerdir. çünkü her sene yene uygulamalar geliyor
iyi günler. gazi- tarih ikinci öğretim 1. sınıf öğrencisiyim. Anadolu üni. açık öğretim kaydı yaptırmak istiyorum ikinci öğretimlerinde böyle bir şansı var mı ? Teşekkür ederim.
yaptırabilirsiniz. bunun için ilk önce açık öğretim bürolarını arayınız ön bilgi alınız
Bu sene için mi geçerli bu, yoksa seneye istersek kayıt olabilirmiyiz. Yani bu yıla özel mi bu sistem.Teşekkür ederim.
geleceksene ne olacağı belli olmaz ama bir kaç senedir devam eden bir uygulama bu
ben önlisans çocuk gelişimi mezunuyum ama lisans okuma şansım var mı açıkögretimde mesela işletme gibi cvp bekliyorum
mrb ben myo moda bitirdim 2 yıllık şimdi ikinci üniversiteden iktisat çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri okumak istiyorum 3.sınıftan mı başlıyorum yoksa birden mi???
2 dönemden açık öğretıme devam edebılırmıyım birinci dönemıde sonra okumak sartı ile.??
ben eylül ayında açık öğretim türk dili ve edebiyatı bölümüne kayıt olmak istiyorum.fakat kafamı karıştıran bişey var.mezun olduğumda diplomamda açık öğretim yazacak mı?
meraba ben gıda teknolojisi 2 yıllık mezunuyum.matematiğim super.buna bakarak iktisat biraz bana göre gbi geliyor.fakat iş imkanı iktisatta daha sınırlıymış.işletmede daha fazlaymış.buna bakarak da işletme olabilir diyorum.kafam çok karıştı.ne yapmalıyım.ayrıca 2013 3.sınıf aöf kaydı tarıhı ne zaman baslıyor